- Reklama -euro

Nízkokalorické a plné vody! To ale není všechno – poznejte důvody, proč jíst okurky častěji + recepty

Okurky chutnají nejen v salátech, ale tuto lahodnou zeleninu lze přidat i do vody, které propůjčí svěží chuť. Dokonce, okurkou nepohrdnou ani děti, které zeleninu moc „nemusí“. Nejenže chutnají téměř každému, ale jsou také nízkokalorické. Jak prospívají tělu?

Připravte si okurkový salát, prospějete vašemu tělu.

Okurky hydratují tělo
Zejména v horkém počasí byste měli pít dostatek tekutin. To ovšem nemusí být vždy jen ve formě nápojů. Okurky obsahují 97 procent vody, díky čemuž jsou ideální pro hydrataci organismu.

Okurky snižují riziko rakoviny
Okurky obsahují lignany a polyfenoly, o kterých se říká, že snižují riziko některých druhů rakoviny. Týká se to například rakoviny prsu a děložního čípku.

Okurky pomohou zpevnit kosti
Kosti se nám ve spojitosti s okurkami nevybaví automaticky, ale… I okurky jsou pro ně prospěšné. Je to proto, že okurky mají vysoký obsah vitamínu K, který podporuje hustotu kostí a chrání nás před zlomeninami. Vitamin K umožňuje lepší rozložení vápníku v těle.

Okurky snižují stres
Okurky mají vysoký obsah vitamínu B, který pomáhá našemu tělu bojovat se stresem. Ideální jídlo pro stresující den. Mimochodem – okurky si lze připravit i jako okurkovou polévku.
Sushi? Ne. Okurky plněné tuňákem!

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram